Во знак на револт: Знаме на ВМРО се вее на куќата на родител на Шилегов

Знамето на ВМРО се вее на сликата од куќата која што ни ја испратија жители на скопското село Љубанци каде во делови на селото веќе 7 дена нема вода.

Според мештаните знамето на ВМРО-ДПМНЕ е поставено на куќата на мајката на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов со цел да се привлече неговото внимание и да им помогне на неговите соселани по мајчина линија.

Во куќата одамна никој не живеел.

Љубанчани велат дека Шилегов како градоначалник на Скопје под чии ингеренции е ЈП Водовод но и како партиски колега на градоначалникот на Бутел на чија територија е Љубанци, ако сака може да им помогне на соселаните.

Делови од Љубанци и населбата меѓу селото и соседното село Љуботен веќе еден недела немаат вода за пиење.

Револтот на Љубанчани околу водата трае со години но сега доживува кулминација откако со денови жители немаат капка вода.

Повеќе:

Македонија во 21 век на 40 степени: Ќе се усмрдиме, 7 дена нема вода ни за лек