За малку избегнат сериозен инцидент во Тирана каде играа репрезентациите на Албанија и Италија.

На мечот со висок притисок на трибините тензиите станале драматично високи кога нападнати од дел од домашната публика која се нарекува ,,Плисат” гостинските италијански ,,Тифози” почнале да скандираат ,,Србија Србија”.

Директната пресметка меѓу дел од навивачите спречиле припадници на обезбедувањето и полициските службеници присутни на стадионот во Тирана.