Новинарската екипа на Инфомакс, новинарот Милош Милошовски и снимателот Иван Ниневски вечерва за време на известувањето од изборниот молк се нападнати од група граѓани собрани во штаб на една политичка партија, а полицијата наместо да ги одбрани, реши да ги легитимира и да ги задржува без соодветно објаснување.

Ова го објавува порталот Информакс чија екипа била приведена.


Видеото на овој линк

https://infomax.mk/wp/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%be%d0%bc%d0%b0/

Последна вест

Ослободена екипата на Инфомакс во Прилеп (ВИДЕО)