На социјалните мреѓи се споделуваат фотографии од стопени делови на автомобили поради исоките температури кои во Кувајт го достигнаа максимумот – незабележан досега – од +63 степени Целзиусови, а во Саудиска Арабија се измерени +55.

Од енормните температури се топат и пластичните делови на уличните семафори…

Овие температутри биле измерени на 8 јуни, а метеоролози најавуваат дека во јули годинава може да се очекуваат и фантастични +68 степени.