Познатиот албански инфектолог и заменик директор на Институт за јавно здравје, Дритан Улќинаку, потврди дека во земјата циркулира мутација на коронавирус, но оти сè уште не е прецизно идентификувана.

„Тоа е коронавирус, но различен од коронавирусот што циркулираше досега во нашата земја.

Но, се уште не сме во можност да кажеме дали е од Бразил, или од Јужна Африка или Англија.

Имаме капацитет, сè уште не сме ја достигнале последната фаза, но сме на пат за целосна идентификација на овој вирус“, изјави Улќинаку за Еуроњуз Албанија.