Во 24 часа, 13 починати и 72 новoзаразени

Министерството за здравство информира за 72 нови случаи на ковид-19 и 13 починати се регистрирани во изминатото деноноќие.

Починатите 13 лица се:; Ќетири пациенти од Скопје (74, 69, 93 и 87г), три од Прилеп (69, 76 и 57г), еден пациент од Велес (51г), еден од Неготино (80г), еден од Дебар (71г), еден од Радовиш (66г), еден од Македонски Брод (66г) и еден пациент од Кратово (76г).Од нив еден пациент е починат вон, останатите се починати во болнички услови..