Ковачевски дезертираше од отворањето на Македонскиот клуб во Благоевград, не сакаше да ги штити националните интереси.

Дезертерот Ковачевски единствено што знае е да дезертира кога и е потребен на државата, соопштија од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.


Ковачевски не беше помеѓу Македонците од Бугарија, тој се откажа од нив.

Ковачевски е наследник на Заев кој ги создаде проблемите на Македонија и чија политика на виткање на кичма ја предизвика негацијата на јазикот, идентитетот и историјата.

Ковачевски е наследник на Заев, кој ја извади кованицата еден народ, и еден јазик, кои беа изненадување и за најголемите бугарски шовинисти.

Ковачевски сега може да види дека ниту тој, ниту Заев се Македонија, и дека штетата која тие ја нанесоа ќе се исправи, но народот нема да заборави како ги рушеа националните интереси, се вцели во соопштението.