На прес конференција на пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Бране Петрушевски власта доби ултиматум.

Ако до утре не бидат објавени деталите од аферата и институциите не се гонат ВМРО-ДПМНЕ ќе објави имиња и детали за имотот стекнат со криминал.

Според најавата на аферата Тајни имоти 123 функционери на власта кријат имот од 30 милиони евра.

,,Институциите да ги објават за 24 часа, во спротивно ние почнуваме со објавување”, најави Петрушевски на прес конференцијата

Сите детали во видеото на овој линк

https://fb.watch/gmekH_M9yR/