smart

Различни фактори на повеќе нивоа во владеачките структури се уште зборуваат за уривање на “Порта Македонија” лоцирана во центарот на Скопје а во исто време истата таа власт гради слична порта во градскиот парк.

“Порта Македонија” која е дел од проектот “Скопје 2014” според експерти блиски на власта треба да буде урната затоа што не се вклопува архитектонски и естетски во архитектурата на центарот на главниот град.

Истите тие експерти молчат за објектот кој е сличен на тој во центарот на Скопје а неговиот изглед воопшто не се вклопува во скопскиот градски парк каде што е дел од Забавниот парк кој се гради таму.

СДК: Владата бара „бришење“ на Порта Македонија и на споменикот на Мајка Тереза