Екс пратеникот Владимир Ѓорчев дава пресек на активностите во последниве десетина дена на владата која тој ја поистоветува со мафијата:

1. Мафијаш од затвор со џип на Стража – 1 мртов

2. Пола МВР ја покрива шкодата на Водно

3. Потерница за мафијаш од Црна Гора со пасош од Драчево

4. Закон за марихуана со ЕУ знаменце. Мафијашите од Авганистан до Балканот аплаудираат

5. Друг мафијаш пуштен од затвор

6. Австрија бара екстрадиција на екипа од МНР за операција во Ерменија

7. Бизнисмен постира на Фејсбук дека градоначалник на СДСМ му барал 100.000 евра

8. Активист на СДСМ сведочи дека градоначалникот му барал пари за вработување

9. Колата на функционер на СДСМ ја симнуваат од пајак. Нема казна

10. Градоначалник – дивоградба

“Секој мафијаш има фотки со премиерот и министрите. Секој мафијаш има “стаж” во штабовите на СДСМ, селфи, кампањи и слично.

Плус, 300 мртви од ковид за 10 дена”, пишува Ѓорчев.