Актерот Владо Јовановски и архитектот и инфлуенсер Богдан Илиевски на социјалните мрежи познат како Бетмен велит со одлична акапела изведба (без музика) на легендарната песна Заветна која за прв пат ја испеја Пепи Бафтировски.

Јовановски и Илиевски беа лидери на движењето “Четврти Илинден” а беа и затворски другари осомничени за тероризам во случајот 27 април.

Песната Заветна е ремек дело напишано од браќата Миле (музика) и Ѓорѓи Барбаровски (текст).

Оргиналната извесна на Бафтировски