Владата е толку одмаздољубива што само заради освета не поддржува дело на истакнат писател, бидејќи тој се “дрзнал” да ги критикува министерката Бисера и премиерот.

Ова од собраниската говорница го објави пратеникот Антонио Милошоски за случајот со писателот Петар Андоновски кој е добитник на европски награди но е исфрлен од листата за поддршка која ја дава Министерството за култура кое го води Бисера Костадиновска Стојчевска.