Владата решена: За поттикнување и затвор, за бојкот на пописот до 300 евра казна (ВИДЕО)

Портпаролот на Владата на Република Македонија, Душко Арсовски цитира законска поврзана со пописот кој веќе е започнат.

Арсовски тврди дека оние кои што организираат бојкот на пописот ќе одговараат кривично, што значи дека им се закануваат и затворски казни, додека пак тие кој што само го бојкотираат пописот ќе одговараат прекршочно што значи дека ќе добијат парични глоби до 300 евра.