Владата на Петков паднала зашто во неа имало „тројански коњ“

Изгубивме мнозинство затоа што имавме тројански коњ во владата, коментира за bTV го соопшти Андреј Ѓуров од до неодамна владејачката „Продолжаваме со промената“, а веќе екс-премиерот Кирил Петков.

„Ако видам дека е пооптимално да не бидам премиер, веднаш ќе се повлечам“, изјави за бТВ изјави поранешниот премиер Кирил Петков во коментар за претстојните предвремени избори и дали отцепените од ИТН ќе ги добија првите места на кандидатските листи.

Сфативме дека мора да работиме заедно за да си ја завршиме работата вели Петков според кој „Продолжуваме на промената“ ќе настапи сама на изборите во октомври – 4-ти по ред за една и пол година.

Верувам дека ќе има следна влада и „Демократска Бугарија“ ќе биде со нас, вели тој.

Запрашан за причините за неуспехот во предизборна коалиција Петков објасни: Сфативме дека има гласачи кои велат „не донесувајте ја одлуката наместо нас“.