Владата на денешната седница донесе одлука за распуштање на Советот на општина Тетово.

Одлуката на извршниот орган доаѓа по барањето на Министерството за локална самоуправа, кое претходно беше известено од општина Тетово дека до 31 март не успеала да ја одобри завршната сметка на буџетот, предвидена во член 75 од Законот за локална самоуправа.