Екс директорот на Агенцијата за разузнавање, екс заменик министер за финансии и економија и актуелен директор на Македонската банка за развој Кире Наумов го откри својот личен матичен број.

Повикувајќи на вакцинација Наумов испечати маица со неговиот сертификат за вакцинирани при што го оставил неговот матичен број чие јавно објавување е забрането.

На потег е Агенцијата за заштита на лични податоци која има ингеренции при објавување на матичен број кој што е суштински личен податок.

Од разбирливи причини не го објавуваме матичниот на директорот а сликата со него е заматена.

Последна вест

Нема веќе гратис нафта, бензин и плин

Партиски раскол: Шофер на Градоначалник со багер ќе урива бензиска