На видеото објавено пред околу еден час јасно се гледа дека дека напаѓачите кај плоштадот Скендербег први напаѓаат кон демонстрантите против Бугаризација на Македонија.

Од видеото се гледа дека луѓето на плоштадот Скендербег не се претходно нападнати туку тие први почнуваат да фрлаат со камења врз граѓаните што минуваат под нив.


На потег е МВР да ги открие луѓето што со камења а подоцна и со куршуми можеле да убијат некој граѓанин што се противи на францускиот предлог.

Видеото на овој линк

https://www.facebook.com/100029272671430/posts/834444290874652/