Виц на денот: Бугарин му кажува на Американец дека Македонците им се браќа…

Во време на голема напнатост во Македонија околу францускиот (читај: бугарскиот) предлог, релаксирачки делува вицот на денот, и тоа на кумановски дијалект, со Бугарин и Американец, а тема на „муабетот“ се, кој друг, ако не – Македонците.