❓ Прашања до Пендаровски, Владата, МВР и МНР, а сметам заслужуваат одговор: ❗

1️⃣ Дали и зошто нѐ реагираше Пендаровски, Владата или МНР со демарш до Бугарската влада кога на 28.11.2020 година во бугарскиот град Русе, активисти од партијата на Каракачанов го запалија знамето на Македонија?

2️⃣ Дали МВР постапи и има поднесено соодветна пријава до извесно лице Ќендрим кој на 01.08.2020 година го запали Македонското знаме и видеото го објави на Тик ток? Дали Пендаровски реагираше?

3️⃣ Дали МВР го расчисти случајот кој се случи на 09.12.2020 година, а се однесува на палење на Македонското знаме на железничка станица “Скопје – Север”? Дали Пендаровски реагираше?

?️ Јас верувам дека никој во Вевчани немал лоша намера со палењето на импровизираното (василичарско ?) бугарско знаме.

Сепак се работи за традиција и обичај кој се случува на крајот од карневалот. Тогаш се пали оган и сите маски и реквизити се фрлаат во оганот.

? Оставете го Вевчани и Вевчанци, порачува во име на неговите соселани – сограѓани Ѓорѓи Влајкиноски кој завчера беше уапсен од полицијата за наводно снимање на карневалот.

На социјалните мрежи има доволно докази за други граѓани кои палеле македонско знаме за кои не биле покренати соодветни поднесоци.

https://twitter.com/Neffertiti11/status/1350206555644436481?s=19