Венецијанска комисија контра Владата: Законот за јазици ќе го урне правосудниот систем

Според мислењето на Венецијанската комисија, во одредени области Законот за јазиците оди премногу далеку, наметнувајќи нереални правни обврски на јавните институции. Ова е особено случајот со одредбите со кои се предвидува употреба на албанскиот јазик во судските постапки, кои се формулирани на толку широк начин што сигурно би барале повеќегодишна подготовка да биде целосно спроведена. … Продолжи со читање Венецијанска комисија контра Владата: Законот за јазици ќе го урне правосудниот систем