„Потценувачки е што владата се однесува кон Венецијанската комисија како кон самопослуга, од која одбирате што ви се допаѓа, а ги отфрлат препораките што не ви се допаѓаат“ му рече пратеникот Антонијо Милошоски на вицепремиерот Бујар Османи во вчерашното соочување во емисијата „Патот кон“ на телевизија „Алсат“. „

„Особено што во извештајот на Венецијанската комисија се укажува дека законот за јазици е нефункционален и ќе влијае штетно на правосудниот систем и неговата неефикасност. Ова е една правна шлаканица од Венецијанската комисија за македонската влада“, истакна Милошоски.