Актерот Роберт Вељановски анализира колку пратеници Македонци гласале денеска за дневниот ред со кој Македонија гласа за францускиот предлог со бугарските барања.

Според неговата пресметка 10 немакедонци повеќе од Македонци го изглаасале дневниот ред.

,, За усвојување на Дневен ред на собраниска седница, од 68 гласа “За” 39 се од други етнички заедници. Само 29 гласа на етнички Македонци ќе не фрлат во бугаризација!:” пишува Вељановски кој ги користи хаштазите:

#СДСВелепедавничка
#МРШ