Вечерва два великани се откажаа од европската фудбалска суперлига

Два клуба великани на светскиот фудбал вечерва се откажаа од европската фудбалска суперлигата.

Манчестер Јунајтед и Ливерпул официјално се откажаа од учество во новиот фудбалски проект кој ја подели спортската јавност и предизвика тензии во најпопуларниот спорт.