Ванковска: Aкo oвa гo читаат/учат дeцa од 9-10 гoдини, ce пpaшyвaм дaли e oвa peaлeн oдpaз нa нaшaтa кoлeктивнa фpycтpaциja, дeпpecиja, бeзидejнocт

Немам зборови! Ако ова го читаат/учат деца од 9-10 години, се прашувам дали е ова реален одраз на нашата колективна фрустрација, депресија, безидејност – или треба со прст да покажеме на авторите на ваквите учебници и на министерката ? Страшен приказ на мајката/семејството/детето.


Објавата на Фејсбук може да ја погледнете ТУКА