Софтверџијата што најде “багови” во македонскиот систем за регистрација за вакцинација, Сенад Аруч, на сликовит начин открива за каква минорна бројка на вакцини вчера цела македонска влада со десетина возила отиде на српската граница и организираше голем медиумски настан.

За разлика од едното пакетче за Македонија донесено со комбе африканската држава Зимбабве според фотографијата што ја објавува Аруч со авиони добила најмалку 100 пати повеќе вакцини.