Утре повеќе населби во Скопје без струја!

Утре во периодот од 04.00 до 19.00 часот, ќе има краткотрајни прекини во снабдувањето со електрична енергија на корисниците од населбите Аеродром, Центар, Пролет, Мичурин, Кисела Вода, Припор, Пржино и Црниче.

Причина за ова се планирани технички зафати од страна на ЕВН Македонија на главниот далековод од ТС 400/110 КV Скопје 4 до ТС 110/35/10 КV Југ јави Регионалниот центар за управување со кризи.