Уставниот суд молчи 1.369 дена за уставноста на изборот на Џафери за спикер на Собранието

Богдан Илиевски, еден од водачите на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ што ги организираше протестите во пролетта 2017 година, потсетува на молкот на Уставниот суд за уставноста на изборот на Талат Џафери за собраниски спикер.