Уште малку време за пријавување наградите за одржлив развој на “Конект”

Наближува крајниот рок за аплицирање на повикот за Наградите за предводниците на Целите на одржлив развој.

Доколку вложувате во практиките за општествена одговорност и во заедниците, а со тоа придонесувате кон исполнување на најмалку една цел од Целите на одржлив развој на ОН, ве покануваме да се пријавите.

Крајниот рок за пријавување е 20-ти мај 2021 година.

Пријавувањето е по електронска пошта на konekt@konekt.org.mk.

Сите информации за аплицирање се достапни ТУКА.

Наградите ќе се доделуваат за спроведени практики во последните 3 години. Критериумите за подобност се поделени во 3 категории и тоа:

Поединци вработени во компании кои преку својата работа во компанијата иницирале програма или промена која води до реализација на било која од Целите за одржлив развој;

Компании коишто се предводници во одржливиот развој, стратешки се определени да креираат одржлив бизнис и преку своја конкретна платформа или иницијатива придонесуваат кон реализирање на една или повеќе цели од Целите за одржлив развој;

и Млади бизнис лидер(к)и од компании на возраст до 35 години кои преку своето работење ги промовираат Целите за одржлив развој и придонесуваат кон нивно реализирање.

http://konekt.org.mk/sdgawards/