Уште еден гаф на владиниот протокол, вицепремиерот со рацете во џеб го чека папата (ФОТО)

Откако утринава премиерот неуспешно се обиде да му баци рака на Папата Франциск и неговиот заменик го прекрши дипломатскиот протокол

При пречекот на папата вицепремиерот Бујар Османи како втор човек во македонската владина делегација, стоеше со рацете в џеб што е недозволиво за висок владин претставник.

Ваквата негова гестикулација наиде на низа жеcтоки кpитики на социјалните мрежи.

Предходно протоколот на Заев направи друга грешка

Нов скандал на протоколот на Заев, Папата ставен во нелагодна ситуација (ВИДЕО)