Управен суд одлучува по 102-те тужби од Левица

Управниот суд денеска треба да ги разгледува тужбите на Левица, СДУ и на МОРО Работничка партија, на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Управните судии вчера ги одбија тужбите поднесени од коалицијата на Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и тужбата од партијата Интегра.