Професорката Елка Јачева Улчар му упати празнична порака на премиерот Димитар Ковачевски:

„Нит сум ти почитувана, нит си ми почитуван! Оти едно е кога јас го спомнувам АСНОМ – а друго ти!


Македонија ќе биде вечна и без мене, ама уште повеќе без тебе, Таче!“, напиша Улчар во пораката на фејсбук до Ковачевски.