(Веста е променета ) Украинската амбасада во Скопје бара македонски борци за одбрана од Русија

Амбасадата на Украина во Скопје објави јавна информација наменета за странски државјани кои сакаат да се борат против силите на Русија во војната што беснее во оваа земја.

Повикот освен на украински јазик е објавен и на англиски и на македонски што значи дека официјален Киев бара и македонски борци за војната во Украина.

Во информацијата има податоци како да се пријават тие што сакаат да војуваат во Украина.

Поради тоа што во Македонија учество во странски војски е кривично дело expres.mk по сугестија од правни експерти одлучи да го повлече делот од веста каде се објавува целата иформација од украинската амабасада.

Најчитана вест

Како на филм: Дрон снимил една од битките за градот Херсон (ВИДЕО)

*******************************************