Украина не успеа да ја спречи руската манекенка Ана Линикова да влезе во полуфиналето на Мис Универзум.

Инаку, организацискиот одбор „Мис Украина Универзум“ побара од американските организатори на натпреварот да ја отстранат руската девојка од учество. Но, тие беа одбиени.


Годинава Мис Универзум се одржува во градот Њу Орлеанс во американската држава Лујзијана.

Зошто рускиот модел кој зборува 3 јазици влезе во полуфиналето видете во видеото