Украден коњ од Хиподром вреден 50.000 евра

Професионално трениран коњ чија вредност се проценува на 50.000 евра, бил украден од оделението за тренирање на полициски животни во Хиподром, неофицијално дознава „Радио Лидер“ .

Претходно Лидер објави дека е украден коњ на МВР, но ја демантираше таа инфдормација.

Зад кражбата стои непознат сторител.