УЈП ќе се засили со рамковно вработени

Владата на денешната седница ја задолжи УЈП да изготви план за подобрување на состојбата со правичната застапеност на вработените.

УЈП ќе треба да изврши преземање на одреден број вработени од Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор во согласност со квалификациите и донесената одлука на Владата.