Најнова вест

Џани Алиоски жртва на нечисти игри

Саудиски удар врз македонскиот идентитет со бугарски јазик

Неофицијално дознаваме дека пред неколку дена српските безбедносни служби уапсиле висок македонски дипломат, заменик шеф на македонска дипломатска мисија во земја членка на Европската Унија.

Македонскиот дипломат е уапсен поради нарушување на законите на земјата низ која минувал и прекршување на правилата на Виенската конвенција за дипломатска работа.

Дипломатот од МНР бил уапсен при влез во Македонија од Србија но за неговиот случај МВР и МНР веќе неколку дена молчат и не даваат никакви информации.

Извори во МНР велат дека се работи за човек со контроверзна професионална историја полна со инциденти.

Изворите тврдат дека се работи за човек кој е испратен на мисија со поддршка од високи функционери во службите за безбедност без да ги задоволува ниту основните критериуми на МНР и дипломатските протоколи.

Најчитана вест

“Денот Д” е на 06.09.2021

Царовска и владата пред пеколен проблем: Од понеделник бојкот на наставата