Твитот што ги засрами сите ЕУ аналитичари и експерти

Одлуката на ЕУ за Македонија и Албанија е силен удар и за Косово затоа што Србија сега потешко ќе се договори со Приштина за евентуално признавање знаејќи дека Брисел не си го држи зборот како во случајот со Преспанскиот договор.

Ниту еден од силните аналитичари и експерти што се појавуваат на дебатите досега не го спомена овој аспект на проблемот.

Предходно Еди Рама рече дека ако Косово не добие визна либерализација и отворен пат кон ЕУ се е можно во врска со обединувањето на Албанците во регионот.

https://twitter.com/Jovanowsky/status/1186980663758639105?s=19