Твит на денот: Ние ги имаме 3 пати тепано Иранците пред 2.300 години

Надоврзувајќи се на, за многумина, неочекуваната победа на Иран против Велс од 2:0 на Светското фудбалско првенство во Катар, „Кичевчанецот“ во објавата на денот на Твитер потсетува на трите добиени битки на древна Македонија предводена од кралот Александар Македонски над Персија на чело со царот Дариј Трети кај Граник, Ис и Гавгамела во 4. век пред нашата ера.