Прашањето од министерот за надворешни работи Бујар Османи дали реакциите во јавноста за несудената конзулка во Њујорк, Бесмира Ејупи, се „само затоа што е жена, затоа што е млада, затоа што е Албанка?“ му послужи на „Џорџ Вашингтон“ за објавата на денот на Твитер.