Актуелната директорка на уЈП, Сања Лукаревска, најверојатно ќе го наследи местото на Љупчо Николовски, како вице-премиер за борба против корупција, дознава ТВ21.

„За владиониот кабинет, неговиот состав и кадровската понуда ќе се дискутира на следната седница на Централниот одбор на СДСМ која ќе биде по новогодишните празници, така што заеднички сите ќе ги носиме тие многу битни од друга страна сензитивни одлуки за државата“, изјави Лукаревска вчера.