ТВ21: Гаши ќе му помогне на Заев

Лидерот на Алтернатива, Африм Гаши пред средбата со премиерот Зоран Заев истакна дека нивната партија е подготвена да помогне, доколку успеат да изградат нов концепт и поголеми проблеми.

„Ќе видиме со премиерот и неговите сегашни партнери каков е нивниот концепт и што очекуваат од нашиот придонес во идната влада. Ако успееме да изградиме нов концепт, поголеми промени, алтернатива е подготвена да помогне“, истакна Гаши.


Според Гаши овој процес не е лесен и дека сите ќе треба да покажат подготвеност, пренесе тв21.

Партијата Алтернатива која е дел од оалицијата со Алијанса на Албанците на Зијадин Села, беше потписник на иницијативата за изгласување на оваа власт во коаа е подготвена сегља да се псирдужи.