Турција ни депортираше терорист на ИСИС

Македонски државјанин и еден на Германија кои биле дел од терористичката група ИСИС, заробени во Сирија, се депортирани од Турција во нивните земји, соопшти турското Министерство за внатрешни работи.

Анкара најави дека ќе продолжи да ги враќа заробените терористи во матичните земји и покрај противењето на некои европски држави, пренесува агенцијата Анадолија.

Лани од Турција биле депортирани 780 странски терористи во земјите се државјани.