,,Елвис Бајрам да го ставиме директор на БЕГ. Нели при копањето криптовалути основен проблем било големото греење. Е таа топлина ќе ја пуштаме во систем а плус со продажбата на биткоинзи ќе купуваме гас и ќе ја догреваме водата.😂”.

Твит на адвокатот Александар Тортевски, кандидат на партијата Твоја за градоначалник на Скопје.

Опрема на членови на семејството Бајрам пред Нова Година беа фатени од Инфомакс и ТВ Клан како ,,копаат” Биткоини во ГТЦ во Скопје.

Струјата најверојатно ја плаќале сите сопственици на дуќани во ГТЦ без воопшто да знаат зошто добиваат високи сметки од ЕВН.

При копањето биткоини се ослободува голема количина топлина.