Три институции кријат тендери вредни милиони евра (ВИДЕО)

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојаноски на прес конференција открива дека три државни институции кријат јавни податоци за фантастична сума потрошени државни пари.

Само градоначалникот на Скопје Петре Шилегов , Министерството за транспорт и врски и ЈП за Државни патишта дале 20 милиони евра за тендери, но ги кријат договорите, вели Стојановски.


Повеќе во видеото

https://www.facebook.com/vmromakedonija/videos/252246356694108/