Трамп загрижен: Ние сме нација која стана шега

Светската заедница ја загуби почитта кон американскиот народ и САД, изјави Доналд Трамп, изразувајќи загриженост дека другите земји во светот повеќе не го почитуваат и не го слушаат Вашингтон.

„САД стана земја од третиот свет на многу начини“, рече Трамп.

-Ние сме на многу начини земја од третиот свет. Ние сме земја чија економија заостанува, чии синџири на снабдување се нарушени, чии продавници не се полни, чии пакети не стигнуваат до адреси и чиј образовен систем е на дното на која било листа, рече поранешниот американски претседател.

Рускиот претседател Владимир Путин, пред неколку месеци кажа дека руската специјална воена операција во Украина го означи почетокот на колапсот на американскиот светски поредок и транзицијата кон вистински мултиполарен свет, што нема да се темели на либералниот глобалистички егоцентризам на САД, туку на вистинскиот суверенитет на народот.

-Подзастнатата економија, проблемите со храната и лошото образование ги направија САД земја од Третиот свет, изјави Трамп, според кого главниот проблем на САД е губењето на авторитетот во светската заедница.

„Можеби најважно, ние сме земја која повеќе не ја почитуваат и слушаат во светот. Ние сме нација која стана шега“, заклучи Трамп. (МИА)