Трамп има „легендарна поддршка“ од 62% меѓу републиканците

Доналд Трамп нема да учествува на републиканските дебати за претседателскиот кандидат, кои ќе се одржат на 25 август.

Поранешниот претседател ја објави својата одлука на својата социјална мрежа Truth Social, додавајќи дека не само што нема да присуствува на состанокот на 25 август, туку нема да учествува на ниту една републиканска дебата, објави Би-Би-Си.

Причината поради која не го направи тоа беше анкетата на каналот CBS, која покажа дека неговата лидерска позиција ужива „легендарна поддршка“ од 62 отсто.

„Јавноста знае кој сум јас, колку беше успешно моето претседателство – со енергетска независност, со силна заштита на границите и нашата силна војска, со најголеми даночни намалувања, без инфлација, со најсилна економија во историјата“, напиша Трамп на својата социјална вистина Социјална мрежа.