Наместо досегашното „Филип Втори, националната арена во иднина ќе го носи името на легендата на поп музиката Тоше Проески, неофицијално потврдиле од Владата.

Како што дознава Плусинфо, од АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор (АДСДП), потврдија дека поднеле иницијатива до Владата за преименување на стадионот.

Како ќе биде преименувана Арената ќе се одлучува на Илинденска, пишува „Плусинфо“.