Тортевски: Зошто фирмата на Ковачевски не инвестира во фабриката за автомобили во Тетово?

Адвокатот Александар Тортевски со прашање до премиерот Димитар Ковачевски, по вчерашното свечено ставање камен темелник на идна фабрика за електрични автомобили во Тетово – инвестиција за која државата треба да влезе со 130 милиони евра:

„Зошто приватната фирма на премиерот Ковачевски не инвестира сопствени пари во развој на фабриката за екектрични автомобили во Тетово?


Или тие се со работа, тешко заработени пари.

Вака од буџет, баш ти е гајле дали ќе успее. Исто како гасоводот на Кочо, пругата кон Бугарија….., напиша на Твитер Тортевски.