Тортевски објаснува зошто немаме брзи возови (твит на денот)

Адвокатот Александар Тортевски на својот профил на Твитер го изнесе своето видување зошто на македонските пруги нема брзи возови.

„Ме прашуваат пријатели зошто немаме брзи возови. Велам дека каменувањето возови кај нас е национален спорт и ако е многу брз нема да можат да го погодат“, твитна тој.