Тортевски: Има ли некоја симболика што сите „православни“ држави што го имаат сменето календарот се во ЕУ?

Адвокатот Александар Тортевски сподели со јавноста верско-политичка дилема.

„Има ли некоја симболика што сите „православни“ држави што го имаат сменето календарот се во ЕУ?“, (се) прашува членот на претседателството на политичката партија Твоја, мислејќи на Бугарија, Романија, Грција и Кипар